Afvallen met shakes tips

Als je van plan bent om af te vallen, dan is elke dag sporten en zorgvuldig op je dieet letten misschien niet de enige manier om het vet te verminderen. Hoewel afvallen een uitdagende taak is die een toegewijde aanpak vereist, is vasthouden aan je doel tot je het bereikt hebt de sleutel. En om je te helpen je doel te benaderen en je gewichtsverlies te bespoedigen, volgen hier een paar tips om mee te beginnen.

  1. Volg portiecontrole

Omdat afvallen draait om het in de gaten houden van je calorie-inname, kan het zorgen voor portiecontrole een heel eind komen, niet alleen om gezond te eten, maar ook om je gewicht te beheersen. Om te voorkomen dat je te veel eet, kun je overstappen op kleinere borden, lepels en kommen, die er niet alleen voor zorgen dat je minder eet, maar ook dat je je totale voedselinname vermindert. Dezelfde regel geldt, als je buiten de deur eet of bestelt.

Tip: Proteine shake afvallen

  1. Beoefen mindful eten

Ons drukke schema vraagt om een snelle maaltijd en instant snacks, die van invloed kunnen zijn op ons gewichtsverlies en onze algehele gezondheid. Daarom is het belangrijk om niet alleen gezond te eten, maar ook te genieten van elke hap en van het eten dat je eet. Kauw je eten langzaam en vermijd afleiding zoals tv of telefoon tijdens het eten. Dit is omdat, als je gestrest of afgeleid bent, je de neiging hebt om veel te eten, wat je afslankplan kan beïnvloeden.

  1. Houd een dieetdagboek bij

Bij het afvallen is het verplicht om goed in de gaten te houden wat je doelen voor gewichtsverlies bevordert en wat je plan in de weg staat. Er zijn bijvoorbeeld momenten dat je de hele dag strikt je dieet volgt, maar een bewerkte snack eet om je trek te verzadigen. Deze kleine dingen worden vaak verwaarloosd, wat op zijn beurt je gewichtsverlies kan belemmeren. Noteer dus je dagelijkse routine, zoals je calorie-inname, de hoeveelheid gegeten voedsel, soorten voedsel die je eet, cheat-maaltijden (als die er zijn), waterinname, enz. Door dit te doen wordt het gemakkelijk om aan je probleemgebieden te werken & je doel van gewichtsverlies te bereiken.

Uitgelicht: voedingsshakes

  1. Verminder de suikerinname

We weten allemaal dat suiker vol zit met lege calorieën, wat betekent dat je door het eten van voedsel dat rijk is aan suiker en eenvoudige koolhydraten alleen je calorie-inname verhoogt, maar niet je gezondheidsquotiënt. Bovendien wordt een teveel aan suiker in het lichaam opgeslagen als vet, wat je gewichtsverlies verder kan belemmeren. Verminder daarom je suikerinname door alle verborgen suikerbronnen zoals koekjes, jam, ketchup, gearomatiseerde yoghurt, verpakte sappen, enz. uit je dieet te schrappen. Maak er ook een gewoonte van om het etiket te lezen voordat je verpakt voedsel koopt.

  1. Schaf ongezonde hapjes af

Net zoals het belangrijk is om je dag gezond te beginnen met een goed ontbijt, is verstandig snacken net zo belangrijk om af te vallen. In plaats van samosa’s of koekjes te eten tijdens het snacken, kies dan voor fruit, noten & groenten. Pak bijvoorbeeld je snackdoos in met groenten als komkommer, wortels en bieten om ‘s avonds van te snoepen, of een handvol noten als walnoten en amandelen om je vol te houden. Probeer in plaats van vruchtensappen hele vruchten die rijk zijn aan vezels & ook de nodige voedingsstoffen en suiker leveren om je energieniveau op te krikken.